Zárbetétek, lakatok

- a zárak lelke, az ajtók kiegészítője -

Zárbetétek szerelését, cseréjét is megoldjuk Önnek. Akár előre, telefonon is lebeszélhetjük, akár a helyszínen is eldöntheti, milyen komolyságú cilinderbetétre lenne szüksége. Fő- és vezérkulcsos rendszerek kialakítása is megoldható!
  A cilinderbetétek több kategóriába sorolhatók:

I. típus

Egyszerű cilinderbetét

Az olcsó cilinderbetétek többsége ehhez a típushoz sorolható. Semmi extra védelemmel nem rendelkeznek, csupán a nagyon ügyetlen betörőt és a besurranó tolvajt állítják meg. Mind durva, mind finom módszerekkel könnyen nyithatók.

II. típus

Fúrásvédett cilinderbetét

Ezek a betétek mechanikai megerősítéssel bírnak. Akár szemből, akár a csapok irányából acéltüskéket helyeznek el a gyártók, amelyek megfúrási kísérlet esetén törik a fúrót.

III. típus

Lapra marrt kulcsos cilinderbetét

Pld.:
TESA, ELZETT, CORBIN, stb...

Ezeknél a típusoknál a kulcsnyílást a gyártók 90 fokkal elforgatva igyekeznek meggátolni a durva nyitások mellett az úgynevezett finommanipulációs nyitásokat is (rezegtetés, letapogatás, stb...)

III/b. típus

Lapra marrt kulcsos cilinderbetét - másolás elleni kulcsprofillal


Pld.:
DEKABA stb...

Ezeknél a típusoknál a kulcsnyílást a gyártók a III. típusba sorolhatókhoz hasonlóan 90 fokkal elforgatva igyekeznek meggátolni a durva nyitások mellett az úgynevezett finommanipulációs nyitásokat is (rezegtetés, letapogatás, stb...), de egyéni kulcsprofil kialakításával azt is igyekeznek kizárni, hogy jogosulatlanul kulcsot lehessen készíteni róluk.
Ezek a zárbetétek tehát bár fizikailag másolhatók lennének, de a szigorú nyerskulcs kiadási és elszámoltatási rendszernek köszönhetően már nem azok.

IV. típus

Másolás ellen védett kulcsok


Pld.:
Mul-T-Lock, stb...

Itt minden ezt megelőző típusra jellemző védelem megvan, plusz másolás elleni védelemmel is ellátottak a kulcsok (a kulcsok aktív elemet tartalmaznak, amely nem olvasható, így a másolás a csatolt másolási kártya nélkül lehetetlen).

V. típus

Teljes vagy megközelítően teljes védelemmel ellátott cilinderbetétek
Mivel ezek a zárbetétek már igen nagy költséget jelentenek, érdemes megvizsgálni, hogy az adott zárrendszer megfelel-e a beépítéshez, igényli-e ezen zárbetétek használatát

Pld.:
KESO, stb...

Ezek azok a zárbetét típusok, amelyek ugyan igen drágák, de jószerivel az összes betörési mód ellen védettek. Ennél a kategóriánál felmerül a kérdés, hogy maga az ajtó van-e annyira ellenálló, hogy ilyen minőségű zárbetét kerüljön bele.A lakatok

A lakatokat (függőzárakat) a biztonságtechnikai szakemberek - kevés kivétellel - nem tekintik komoly vagyonvédelmi eszközöknek. Ennek két jelentősebb oka van:

  • A lakatok túlnyomó többsége gyenge konstrukciójú egyszerű kengyellakat, amely könnyen leverhető. Természetesen léteznek robosztus, acélból készült speciális lakatok is, ám ezek áruk miatt a legritkábban kerülnek felhasználásra
  • A lakatok telepítése egyszerűnek tűnik - rákattintjuk a helyére és kész -, ám sokszor találkozunk olyan helytelenül kialakított vagy csak egyszerűen gyenge lakatszemekkel, amelyek egyetlen mozdulattal leverhetők, így bármilyen komoly lakat csak kidobott pénz.

Mivel a lakatokat inkább kiegészítő védelemként szoktuk felhasználni, ezért a lakatokról cégünk weboldalán Ön az Egyéb biztonságtechnika menüpontnál tájékozódhat!

Főoldalra: üvegfólia kezdés...Tel.: 06-30/312-8777 Hívjon minket!