Gordiusz-védőpajzs

- Speciális eszköz a zárbetétek védelmére, megerősítésére -

Gordiusz-védőpajzs új elveken alapján felépülő zárrendszerrelA Gordiusz védőpajzs a vandalizmus és a trükkösebb betörési módok ellen véd (pld. "kopogtatásos módszer"). Ön hiába vásárol meg egy jó minőségű zárat, zárrendszert, ha a rosszakarója vagy a betörő használhatatlanná teheti. 

A leggyakoribb módszer, hogy amikor a tulajdonos otthon tartózkodik, akkor kívülről ragasztót nyomnak a cilinderbetétekbe (főleg a láthatóan legnagyobb ellenállást jelentő hevederzárak vagy komolyabb biztonsági zárak betétjeibe). Amikor a tulaj sietve indulna valahová, csak akkor fedezi fel, hogy kívülről nem zárható a zár. Gordiusz védőpajzs - beragasztás, vandalizmus és finom manipulációs módszerek ellen Ha csak a legfontosabb zár nem működik, könnyen gyanakodhat az ember meghibásodásra, így a tulajdonos is bezárja a többi, gyengébb zárját és úgy gondolja, hogy majd hazaérkezése után hív lakatost. A betörők persze csak erre várnak. Amint elhagyja az ingatlan környékét, a hívatlan látogatók lecsapnak: kinyitják a gyengébb zárakat, s mivel a fő zárral nem kell pepecselniük, már bent is vannak.

A Gordiusz speciális kulcsaAz új fejlesztésű zárvédő pajzs tulajdonképpen egy önálló zárrendszer. Saját mechanizmussal, egyedi kulcsokkal. 

A rendszer lényege, hogy az ajtó legerősebb zárának cilindere elé szerelve egy rozsdamentes fémlappal védi azt. A fémlap mindig a cilinder előtt van, így nem hozzáférhető. Amikor a tulajdonos nyitni-zárni szeretné a zárát, egy speciális kulccsal el tudja húzni ezt a lemezt, így hozzáférhetővé válik a cilinderbetét.

Amennyiben magát a Gordiusz-védőpajzs zárát próbálják beragasztani, ezzel vajmi keveset érnek el, ugyanis a védőpajzs zárrendszere nem hasonlít a cilinderek lamellás rendszeréhez. Itt golyós csapok mozognak, amelyeGordiusz zárszerkezeteket a kulcs benyom a fogak által meghatározott mélységekbe. Ha beragasztják a golyókat, úgy nem kell mást tenni a tulajdonosnak, mint ráhelyezni a kulcsát a kulcsfogadó elemre és valamivel (kalapács, fapapucs, húsklopfoló, stb...) óvatosan beütni. A ragasztó - legyen bármilyen erős is - ezt nem fogja kibírni, mivel csak a golyó és a fedőlap áthatási vonalán érvényesül az ereje. A kulcs a helyére kerül, elmozgathatóvá válik a fedőlap. A házigazda be tudja zárni a fő zárat, majd vissza tudja húzni a fedőlapot elé. Így lakása nem marad védtelen, s marad lehetősége a hazatérte után szakembert kihívni, aki ki tudja tisztítani a Gordiusz védőpajzsból a ragasztó maradékát, ha az szükséges.

  •  Alkalmazható páncélajtók, hevederzárak, bevésőzárak és egyéb biztonsági zárak esetén.
  • Alap kiszerelésben készülhet barna és fehér színben, de egyedi igény esetén vállaljuk más színben is.
  • 3 db gyári kulccsal adjuk át. A kulcs utángyártása nálunk lehetséges.

Amennyiben több információt szeretne tudni a Gordiusz védőpajzzsal kapcsolatban, tekintse meg a termék cégünk által üzemeltetett saját honlapját a www.zarcenter.hu-t, ahol a fentieknél részletesebben tájékozódhat!Főoldalra: üvegfólia kezdés...Tel.: 06-30/312-8777 Hívjon minket!